Nieuws

Alopecia Areata en mesotherapie

Alopecia areata is een auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door het verlies van haar op de hoofdhuid en andere delen van het lichaam. Het kan op elke leeftijd voorkomen en kan leiden tot haarverlies dat varieert van kleine, ronde plekken tot volledige kaalheid. Hoewel de exacte oorzaak van alopecia areata nog niet volledig duidelijk is, zijn er verschillende behandelingsopties beschikbaar die kunnen helpen bij het beheersen van de symptomen.

Corticosteroïden zijn een veelgebruikte behandelingsoptie voor alopecia areata. Deze medicijnen worden plaatselijk aangebracht in de vorm van crèmes, zalven of injecties. Corticosteroïden werken door de ontsteking te verminderen en het immuunsysteem te onderdrukken, waardoor de haargroei wordt gestimuleerd. Deze behandeling kan echter bijwerkingen hebben, zoals huidatrofie, huidverkleuring, dunner worden van de huid en een verhoogd risico op infectie.

Een andere veelgebruikte behandelingsoptie is minoxidil, een topische medicatie die de bloedtoevoer naar de haarzakjes verhoogt en de haargroei stimuleert. Het kan effectief zijn bij het stimuleren van haargroei, maar het kan ook bijwerkingen hebben zoals jeuk, irritatie en droogheid van de hoofdhuid.

Een andere mogelijke behandelingsoptie is mesotherapie voor het haar. Mesotherapie is een behandeling voor haarstimulatie waarbij actieve werkstoffen rechtstreeks in de diepere huidlagen worden toegediend.  Door het insluizen van de producten met behulp van de koud-laser – een unieke Alluris techniek – vindt er ook actieve celstimulatie plaats en wordt de natuurlijke aanmaak van collageen gestimuleerd. Hierdoor wordt niet enkel de nieuwe haargroei gestimuleerd, maar zal verder haarverlies afgeremd worden of zelfs voorkomen.

Er zijn dus verschillende behandelingsopties met diverse gradaties beschikbaar voor alopecia areata, variërend van medicatie tot meer ingrijpende behandelingen.

Kampt u met haaruitval door hormonale veranderingen, lichamelijke of emotionele stress? Laat Alluris je in een korte vragenlijst begeleiden in de keuze van de mogelijke behandelingen. Deze initiële (online) diagnose is volledig vrijblijvend en respecteert uw privacy. Op basis van de door jouw ingevulde gegevens zal je telefonisch opgevolgd worden of een eerste advies ontvangen per mail.

 

 

 

Waarom kiezen voor Alluris?

Haartechnieken Alluris garandeert:

Boek nu jouw afspraak via de contactpagina of doe nu al een online analyse.

5/5

Unieke behandeling in België

Alluris zoekt samen met jou naar de meest geschikte behandeling en coacht jou steeds persoonlijk in het onderhouden van je kapsel. Aarzel dus niet om contact op te nemen!

Heb je een vraag? Neem contact op via onderstaande mogelijkheden.

Boek een afspraak

Klaar voor een betere versie van jezelf? Boek een vrijblijvende afspraak.