Nieuws

Behandeling voor alopecia

Alopecia is een aandoening die wordt gekenmerkt door ongewone haaruitval. Dit kan verschillende vormen aannemen, van alopecia areata, waarbij er ronde kale plekken op de hoofdhuid ontstaan, tot alopecia totalis, waarbij al het haar op het hoofd verdwijnt. Het kan een zeer moeilijke aandoening zijn om mee om te gaan, omdat het haar een belangrijk onderdeel is van ons zelfbeeld. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar voor alopecia, waaronder microhaarpigmentatie (MHP), een specialiteit van Alluris.

Wat is microhaarpigmentatie?

Microhaarpigmentatie is een cosmetische behandeling die vaak wordt gebruikt om kale plekken op de hoofdhuid te camoufleren. Het is vergelijkbaar met tatoeëren, maar in plaats van inkt wordt er pigment in de huid geïnjecteerd om het uiterlijk van een natuurlijke haargroei te creëren. De behandeling maakt gebruik van kleine naalden om het pigment in de huid te brengen, wat resulteert in een semi-permanente oplossing die tot wel vijf jaar kan blijven zitten.

Hoe kan microhaarpigmentatie helpen bij alopecia?

Microhaarpigmentatie kan helpen bij alopecia door het uiterlijk van een vollere haardos te creëren. Het kan worden gebruikt om kale plekken te camoufleren of om het uiterlijk van een vollere haargroei te creëren op gebieden waar het haar dunner is geworden. Het resultaat is een natuurlijk ogende haargroei die eruitziet als een getatoeëerde hoofdhuid, wat helpt om het zelfvertrouwen te herstellen bij mensen met alopecia.

Wat zijn de voordelen van microhaarpigmentatie?

Een van de belangrijkste voordelen van microhaarpigmentatie is dat het een niet-invasieve behandeling is. Er is geen operatie of ingrijpende ingreep nodig, wat betekent dat er geen lange herstelperiode is. Daarnaast is microhaarpigmentatie een semi-permanente oplossing, wat betekent dat het niet permanent is. Het kan worden bijgewerkt op het moment dat de persoon dat wil.

Een ander voordeel van microhaarpigmentatie is dat het een kosteneffectieve oplossing kan zijn in vergelijking met andere behandelingen voor alopecia, zoals haartransplantatie. Het is ook een oplossing die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en geslachten.

Zijn er nadelen aan microhaarpigmentatie?

Zoals bij elke cosmetische behandeling zijn er ook bij microhaarpigmentatie een aantal zaken waarmee je best rekening kan houden. Ten eerste kan het enige tijd duren voordat de behandeling volledig is voltooid. Afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de gewenste resultaten, kan het meerdere sessies vereisen om de behandeling te voltooien. Bij een eerste behandeling behaal je 30% van het resultaat, na de tweede 70% en meestal bereiken we het eindresultaat na 3 behandelingen.

Een ander nadeel is dat de behandeling semi-permanent is. Dit betekent dat het na verloop van tijd zal vervagen. Een touch-up behandeling zorgt ervoor dat we terugkeren naar het gewenste resultaat!

Waarom kiezen voor Alluris?

Haartechnieken Alluris garandeert:

Boek nu jouw afspraak via de contactpagina of doe nu al een online analyse.

5/5

Unieke behandeling in België

Alluris zoekt samen met jou naar de meest geschikte behandeling en coacht jou steeds persoonlijk in het onderhouden van je kapsel. Aarzel dus niet om contact op te nemen!

Heb je een vraag? Neem contact op via onderstaande mogelijkheden.

Boek een afspraak

Klaar voor een betere versie van jezelf? Boek een vrijblijvende afspraak.