Nieuws

Haaruitval bij vrouwen: Oorzaken en oplossingen

Haaruitval is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen van alle leeftijden. Het kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica, stress, hormonale veranderingen, slechte voeding en medicatie. In dit artikel bespreken we de oorzaken en oplossingen van haaruitval bij vrouwen.

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen:

Genetica
Erfelijkheid kan een grote rol spelen bij haaruitval. Als haaruitval in de familie voorkomt, kan het zijn dat ook jij hiermee te maken krijgt.
Hormonale veranderingen
Veranderingen in hormonen kunnen bij vrouwen leiden tot haaruitval. Dit kan bijvoorbeeld optreden tijdens de zwangerschap, na de bevalling, tijdens de menopauze of bij hormonale stoornissen zoals schildklierproblemen.
Stress
Stress kan ook leiden tot haaruitval. Dit kan komen door een grote emotionele of fysieke stress, zoals een operatie of ernstige ziekte.
Slechte voeding
Een slechte voeding kan bijdragen aan haaruitval. Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine B12 en vitamine D kan leiden tot haaruitval.
Medicatie
Sommige medicijnen kunnen haaruitval als bijwerking hebben. Voorbeelden hiervan zijn antidepressiva, anticonceptiepillen en bloeddrukverlagende medicijnen.

Oplossingen voor haaruitval bij vrouwen:

Haarverzorging
Een goede haarverzorging is belangrijk om haaruitval te voorkomen. De dermatologische producten van Mediceuticals brengen je haar en hoofdhuid terug in conditie met specifieke productlijnen per type haarprobleem. 
Dieet
Een gezonde en evenwichtige voeding kan haaruitval verminderen. Eet voldoende eiwitten, ijzer, vitamine B12 en vitamine D.
Supplementen
Voedingssupplementen kunnen helpen om de voedingsstoffen aan te vullen die nodig zijn voor gezond haar. De Bao-Med producten zijn ontwikkeld op basis van de uitzonderlijke, verzorgende eigenschappen van de Zuid-Afrikaanse Baobab boom.
Medicatie
Als haaruitval wordt veroorzaakt door medicijnen, dan overleg je beter met je arts of er alternatieven zijn.
Haarbehandelingen
In veel gevallen kan een haarbehandeling worden overwogen. Mesotherapie is een uiterst veilige behandeling die bij mannen en vrouwen met haarverlies toegepast kan worden. Ook personen die een hogere haardichtheid willen, kunnen met mesotherapie een goed resultaat bereiken. Zeker als de haaruitval nog in de beginfase is en je nog niet toe bent aan een meer ingrijpende behandeling zoals haarsimulatie of microhaarpigmentatie, stimuleert mesotherapie de haargroei.

Conclusie

Haaruitval bij vrouwen kan een frustrerend probleem zijn, maar er zijn verschillende oplossingen om het te behandelen. Een gezonde voeding, goede haarverzorging en de juiste behandelingen kunnen helpen om het haar weer te laten groeien en haarverlies te verminderen. Boek je gratis, persoonlijk en volledig vrijblijvend intakegesprek met Els bij Alluris als je last hebt van haaruitval. Zo kunnen we samen de beste aanpak bepalen.

Waarom kiezen voor Alluris?

Haartechnieken Alluris garandeert:

Boek nu jouw afspraak via de contactpagina of doe nu al een online analyse.

5/5

Unieke behandeling in België

Alluris zoekt samen met jou naar de meest geschikte behandeling en coacht jou steeds persoonlijk in het onderhouden van je kapsel. Aarzel dus niet om contact op te nemen!

Heb je een vraag? Neem contact op via onderstaande mogelijkheden.

Boek een afspraak

Klaar voor een betere versie van jezelf? Boek een vrijblijvende afspraak.