Nieuws

Kaalheid: Vragen en antwoorden

Kaalheid is een veelvoorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen treft. Het kan een negatieve invloed hebben op het zelfvertrouwen en de algemene gemoedstoestand van mensen. Gelukkig zijn er tal van vragen en antwoorden die kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in kaalheid en mogelijke oplossingen. In dit artikel behandelen we enkele veelgestelde vragen over kaalheid en bieden we deskundige antwoorden om u te informeren en te helpen.

 

Wat veroorzaakt kaalheid?

Kaalheid kan verschillende oorzaken hebben. Bij mannen is mannelijke kaalheid, ook bekend als erfelijke kaalheid of alopecia androgenetica, de meest voorkomende vorm. Het wordt veroorzaakt door genetische aanleg en hormonale veranderingen. Bij vrouwen kan kaalheid ook genetisch bepaald zijn, maar het kan ook optreden als gevolg van hormonale onevenwichtigheden, zwangerschap, menopauze, bepaalde medicijnen of medische aandoeningen.

 

Is kaalheid alleen erfelijk?

Hoewel erfelijkheid een belangrijke rol speelt bij kaalheid, is het niet de enige oorzaak. Andere factoren zoals hormonale veranderingen, stress, voedingstekorten, bepaalde medische aandoeningen en het gebruik van bepaalde medicijnen kunnen ook bijdragen aan het optreden van kaalheid.

 

Is kaalheid alleen een mannelijk probleem?

Nee, kaalheid treft zowel mannen als vrouwen. Bij mannen is het echter vaker zichtbaar en treedt het vaak op in de vorm van een terugwijkende haarlijn en het dunner worden van de haardos op de kruin. Bij vrouwen kan kaalheid zich manifesteren als dunner wordend haar over de hele hoofdhuid.

 

Kan stress kaalheid veroorzaken?

Ja, langdurige en intense stress kan leiden tot haaruitval. Stress kan de haarcyclus verstoren en ervoor zorgen dat een groot aantal haren in de rustfase terechtkomen, wat resulteert in verhoogde haaruitval. Gelukkig is deze vorm van haaruitval meestal tijdelijk en kan het haar herstellen zodra de stress vermindert.

 

Zijn er effectieve behandelingen voor kaalheid?

Ja, er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor kaalheid. Bij erfelijke kaalheid kunnen medicijnen zoals minoxidil en finasteride helpen om het haarverlies te vertragen of te stoppen.

 Mesotherapie is een uiterst veilige behandeling die bij mannen en vrouwen met haarverlies toegepast kan worden. Mannen en vrouwen die te maken hebben met dieper wordende inhammen, een terugtrekkende haarlijn of algemeen dunner wordend haar, kunnen zeker op efficiënte wijze met mesotherapie behandeld worden. Ook personen die een hogere haardichtheid willen, kunnen met mesotherapie een goed resultaat bereiken. Zeker als de haaruitval nog in de beginfase is en je nog niet toe bent aan een meer ingrijpende behandeling zoals haarsimulatie of microhaarpigmentatie, stimuleert mesotherapie de haargroei.

Daarnaast kunnen pruiken, haarstukjes en cosmetische camouflagetechnieken zoals tricopigmentatie ook worden gebruikt om het uiterlijk van dikker haar te creëren.

Bij dunner wordend haar merken we de wit/roze hoofdhuid op. Om dit te doorbreken gaan we kijken naar je eigen haarkleur. Die kleur brengen we in hetzelfde pigment aan op de witte huid. Door middel van de gepatenteerde rolmethode gaan we de pigmenten penetreren in de huid. Het resultaat: een vollere bos haar zonder doorkijk. Deze techniek bestaat doorgaans uit meerdere behandelingen om een perfect resultaat te bekomen en kan ook een meerwaarde geven voor of na een haartransplantatie.

 

Kan een slechte voeding kaalheid veroorzaken?

Een slechte voeding kan bijdragen aan haarproblemen, waaronder haaruitval. Het ontbreken van essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, zink, vitamine D, vitamine E en biotine kan de gezondheid van het haar beïnvloeden. Het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen en het haar van binnenuit voedt.

 

Conclusie:

Kaalheid is een veelvoorkomend probleem en het begrijpen van de oorzaken en behandelingsopties kan helpen om de angst en onzekerheid die gepaard gaat met kaalheid te verminderen. Het raadplegen van een haarspecialist kan nuttig zijn bij het bepalen van de beste aanpak voor individuele gevallen van kaalheid. We begrijpen bij Alluris als geen ander dat dergelijke ingrepen in de eerste plaats bespreekbaar moeten zijn en garanderen daarom een persoonlijke en discrete aanpak. Tijdens een gratis intakegesprek krijg je grondig advies, perfect afgestemd op jouw situatie.

Onthoud dat kaalheid geen onoverkomelijk probleem is en er verschillende oplossingen beschikbaar zijn om het uiterlijk van dikker haar te herstellen en het zelfvertrouwen te vergroten.

Waarom kiezen voor Alluris?

Haartechnieken Alluris garandeert:

Boek nu jouw afspraak via de contactpagina of doe nu al een online analyse.

5/5

Unieke behandeling in België

Alluris zoekt samen met jou naar de meest geschikte behandeling en coacht jou steeds persoonlijk in het onderhouden van je kapsel. Aarzel dus niet om contact op te nemen!

Heb je een vraag? Neem contact op via onderstaande mogelijkheden.

Boek een afspraak

Klaar voor een betere versie van jezelf? Boek een vrijblijvende afspraak.