Nieuws

Wat is de invloed van COVID-19 op haaruitval en kaalheid?

Steeds meer mannen en vrouwen met klachten van COVID-19 worden geconfronteerd met haaruitval en kaalheid in verschillende gradaties. Deze symptomen kunnen zich nog voordoen tot 2 à 3 maanden na het herstel van de infectie. Hoe langer de ziekte heeft aangehouden, hoe groter de kans op haaruitval.

Één op vier personen

Uit internationale studies blijkt dat ongeveer 25 procent van de coronapatiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen, last krijgen van haaruitval. Hun haarcyclus is namelijk overstuurd waardoor er veel haren tegelijkertijd in de telogene fase rechtkomen. Dit is de fase waarbij een haarfollikel een pauze neemt van 2 à 3 maanden en daarna opnieuw start met de anagene fase. Tijdens deze fase is je haar terug actief aan het groeien.

Stress en ontstekingen

Deze verstoring ontstaat doordat het lichaam een fysieke en emotionele periode van stress heeft doorstaan of tegen een (langdurige) koortsende infectieuze ziekte heeft moeten vechten. Daarnaast wordt alopecia areata uitgelokt door de blijvende ontstekingen in het lichaam bij COVID-19 met als gevolg de (langdurige) lichamelijk stresserende ervaring.

Haargroei herstellen

Dankzij onze mesotherapiebehandeling kunnen wij dit proces verhelpen en kan het haar zich sneller en makkelijker herstellen. We doen dit door middel van de haargroei te ontgiften en te stimuleren.

Waarom kiezen voor Alluris?

Haartechnieken Alluris garandeert:

Boek nu jouw afspraak via de contactpagina of doe nu al een online analyse.

5/5

Unieke behandeling in België

Alluris zoekt samen met jou naar de meest geschikte behandeling en coacht jou steeds persoonlijk in het onderhouden van je kapsel. Aarzel dus niet om contact op te nemen!

Heb je een vraag? Neem contact op via onderstaande mogelijkheden.

Boek een afspraak

Klaar voor een betere versie van jezelf? Boek een vrijblijvende afspraak.